Асистент-мениджърът в Ливърпул Пеп Линдерс обеща, че тимът няма да спре в преследването си на трофеи през следващия сезон, след като тимът бе коронован в Шампионската лига през този сезон. Роденият в Броекхуйзен холандец завърши първия си сезон като асистент на Юрген Клоп по впечатляващ начин при триумфа с 2:0 над Тотнъм Хотспър на „Уанда Метрополитано”. Голове на Мохамед Салах и Дивок Ориги спомогнаха на мърсисайдци за успеха за шестата му европейска титла. Линдерс пристигна на "Анфийлд" заедно с Клоп през октомври 2015-а година, но през втората половина на сезон 2017/18 реши да поеме НЕК Ниймеген. Все пак в края на тази кампания той отново се завърна в щаба на германския мениджър след напускането на Желко Бувац.

Прагматичен и умел Ливърпул взе Шестата!

„Изключително горд съм, че спечелихме трофея с тези големи, големи уши. Доведохме го отново вкъщи – в Ливърпул. Всички мечтаят тази купа да е тук, откакто са малки”, сподели Линдерс пред сайта.

„Искам да опиша този трофей като „отборен”. Най-големият ни успех през този сезон бе, че играхме като отбор. Откакто сме тук, изградихме невероятна връзка между играчите, треньорите и феновете. Не мога дори да повярвам. Само мога да кажа на феновете „Моля, запазете този дух, страст и амбиция и през следващия сезон. Ние няма да отстъпим”, коментира още Линдерс по време на парада с трофея из улиците на града.

Уникални кадри от шампионския парад на Ливърпул

„Говорихме преди мача, че всичко е енергия, идентичност и страст. Финалите трябва да са изиграни така, че да атакуваш с пълна увереност и да си на 100% уверен в победното настроение – нищо друго. След това идва победата, а ние я взехме! Както казах и преди, ти заслужаваш да си амбициозен и да, тези момчета заслужават всичко”.

„Имам едно съобщение към света на футбола: Ние покорихме Европа, но ние никога няма да спрем”, завърши Пепийн Линдерс.