Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач призна, че част от неговите момчета са си послужили със симулации към края на гостуването срещу Ливърпул в 1/8-финалите на Шампионската лига. Хърватинът оправда поведението им с желанието по този начин да се вдъхне спокойствие на отбора.

Байерн Мюнхен подходи изключително негативно в мача на „Анфийлд”, където се добра до нулево реми, без да отправи нито един точен шут към вратата на Алисон Бекер. В същото време футболисти като Хави Мартинес, Никлас Зюле и Кингсли Коман към края на срещата използваха дребни хитринки за запазването на резултата, което очевидно задоволяваше баварците.

В хода на срещата Мартинес и Коман дадоха вид, че са получили схващания в прасците, но впоследствие Нико Ковач разкри, че всичко е било тактика, за да се накъса мачът. „Всички знам как е”, коментира хърватинът пред „Скай Спортс”. „Наближава края, опитваш се да спечелиш малко време. Хави Мартинес изнесе страхотен мач откъм представяне в тичането, така че няма как да е получил крамп.”

„Също така Кингсли Коман внезапно получи крамп, но такъв нямаше. Просто се опитваш да внесеш спокойствие. Тези момчета са добри, те имат нужния опит”, заяви Ковач.

Реваншът между Байерн и Ливърпул е на 13 март.