Наставникът на Порто Серджо Консейсао сподели, че Ливърпул е най-добрият отбор в света през този сезон на брифинг пред четвъртфиналния реванш между двата тима в Шампионската лига. В първия мач на „Анфийлд” Ливърпул надделя с 2;0, а Конейсао вярва, че неговите футболисти са пропуснали да свършат по-добра работа изминалия вторник, като се надяват в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига това да се коригира.

„Ливърпул е всичко, за което си мисля във футболната игра. Харесвам техния модел на игра, начинът, по който работят с топката, както и без нея. Сходен е по начинът, който аз виждам футболната игра”, сподели Консейсао на пресконференцията. „Моето мнение е, че в този момент те са най-добрият отбор в света”, продължи той.

Ливърпул доминира в първата среща между двата отбора, като владееше над 65% от времето топката, а също така опита и 15 удара към вратата на легендарния испански вратар на Порто – Икер Касияс. Все пак първият от двата гола за „червените” дойде след рикошет при удар на Наби Кейта в шестата минута, а попадение на Роберто Фирмино удвои аванса на отбора след четвърт час игра.

„Мачът е труден за нас не само защото губим с 0:2, а защото Ливърпул е много силен в атака. Балансът, от който се нуждаем, ще бъде фундаментален и не трябва да допускаме повече голове в нашата врата”, потвърди наставникът на „драконите”.

Капитанът на Порто Ектор Ерера обаче смята, че отборът трябва да се възползва от предимството, което „драконите” са набрали в сезона, когато домакинстват. На своя „Ещадио до Драгао” португалците имат само две загуби през сезона, като това трябва да е пътеводната звезда на „синьо-белите” в сряда вечер.

„Разбира се, че опонентът е фаворит в мача, но ние трябва да извлечем предимството от факта, че сме много силен домакин”, коментира Ектор Ерера. „Все пак съм обнадежден за предстоящия мач. Те имат предимството, но вярвам, че в сряда можем да достигнем добър резултат и да продължим мечтата си да продължим в Шампионската лига”, завърши капитанът на Порто.