Теренът на “Стад дьо Франс” е с ново тревно покритие, като поставянето му е завършило вчера и има съмнение в какво състояние ще е за утрешния финал в Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид. През февруари домакин на срещата стана Париж, след като войната в Украйна стана причина за преместването му от Санкт Петербург, където първоначално трябваше да се състои. Резултътат бе, че организаторите във френската столица трябваше да го наместят между други събития, планирани на стадиона за този период.

В края на миналата седмица на “Стад дьо Франс” имаше два музикални концерта и предварителния план беше стадионът след това да бъде подготвен за мача на Франция от Лигата на нациите срещу Дания на 3 юни. 

От фирмата, която отговаря за тревното покритие, обясниха, че обикновенно го поставят за 4-5 дни, но сега се е наложило да го сложат за 48 часа. От там добавиха, че чимовете са тръгнали с 24 хладилни камиона от Испания миналата неделя. Теренът е съставен от 500 парчета, като първото от тях е пристигнало в Париж в понеделник. Работата е започнала във вторник и е завършена в 1 часа след полунощ вчера.

На днешната си пресконференция Юрген Клоп коментира състоянието на терена: “Обикновено, когато един терен изглежда нов, това е добра новина. Този терен обаче е нов от вчера, което не е добра новина, но условията са еднакви и за двата отбора. Ще направим планираната тренировка. Видях как се подготвят съдиите и топката отскачаше нормално", заяви германският специалист.