Мениджърът на Челси Томас Тухел обяви, че класирането на „сините“ в топ 4 на Висшата лига не зависи единствено от лондончани. Два кръга преди края на сезона Челси има само точка аванс пред Ливърпул, който в неделя спечели по инфарктен начин с 2:1 като гост срещу изпадналия Уест Бромич.

Тогава вратарят Алисон беше автор на победното попадение дълбоко в допълнителното време на срещата след удар с глава, а Тухел остана впечатлен от изпълнението на бразилския страж.

„Беше фантастичен удар с глава в последната минута. Това направи нещата изключително интересни и завързани. Всичко още е в нашите ръце. Загубата ни от Арсенал позволи на Ливърпул да се доближи до нас. Трябва да покажем постоянство, за да си довършим започнатото. Ситуацията ни позволява да не гледаме какво се случва на останалите мачове. Зависим от самите нас“, заяви Тухел.

„Сините“ имат 64 точки в актива си, докато Ливърпул е с точка по-малко. До края на сезона лондончани приемат Лестър във вторник и ще се опитат да вземат реванш за загубата на финала за ФА Къп през уикенда и гостуване на Астън Вила в последния кръг. „Мърсисайдци“ пък ще играят срещу Бърнли и Кристъл Палас до края на кампанията.

Челси ще играе и финал в Шампионската лига на 29 май срещу новия английски шампион Манчестър Сити.