Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че „Анфийлд” е способен да види поредната магнетична европейска нощ в Шампионска лига. Германецът се надява феновете да спомогнат за това при сблъсъка с Наполи от европейския турнир. Тимът на Клоп се нуждае от чиста победа над опонента си, за да продължи напред, а ако допусне гол, то успехът трябва да бъде с два гола разлика. При всякакъв друг развой мърсисайдци ще продължат да играят в Лига Европа.

„Съзнахме веднага след края на мача ни с Наполи в Италия, че не играхме добре. В Белград не бе по-хубаво. При гостуването ни в Париж обаче се представихме добре, въпреки че загубихме. В Италия обаче сдадохме сигурна точка в самия край. У дома обаче играем уверено и трябва да сме още по-добри във вторник”, сподели Клоп на пресконференцията преди мача. „Ако не се случи нищо специално с решенията на съдиите, то ние ще получим това, от което се нуждаем. Единственият начин обаче, който да стане, е да се представим на ниво. Имаме способността да се справим с това положение, в което се намираме. Сега имаме шанса да продължим напред, което е специално. Нужно е да направим вълшебна атмосфера, но това може да стане с играта ни. Трябва да се възползваме от предимството да сме домакини, макар да знаем, че ще бъде адски трудно. Запознати сме с вариантите, които ни устройват. Наполи е много силен отбор във всяка една фаза на играта. Защитава се като типичен италиански отбор, но е добър и на контраатака. За да вземе нещо обаче на „Анфийлд”, ще трябва да се направи нещо специално от тяхна страна. Ние също се защитаваме възможно най-добре”, продължи Клоп.

„От всички лоши новини, които ни съпътстваха в групата, то единствената хубава е, че последният мач е у дома. Наполи е в по-добрата позиция от нас, но ние трябва да сграбчим шанса, който ни се отдава. Харесвам Италия, харесвам италианската храна, но не говоря вашия език”, допълни през усмивка Юрген Клоп.

Ливърпул посреща Наполи във вторник от 22,00 часа в Англия, а в другия мач от групата Цървена звезда приема на "Райко Митич" Пари Сен Жермен.