В Ливърпул очакват най-лошата възможна развръзка около контузията, която снощи сполетя полузащитника Алекс Окслейд-Чембърлейн в първия полуфинален мач срещу Рома от Шампионската лига, спечелен с 5:2.

В УЕФА шокирани от инцидентите преди Ливърпул-Рома

Английският национал напусна игра само след 18 минути игра, след като усука лошо коляното си при едно единоборство с Александър  Коларов. Окслейд-Чембърлейн трябваше да бъде изнесен на носилка, а в следващите 48 часа ще се подложи на още тестове.

Милнър - по-добър асистент в ШЛ от Шави, Иниеста и Неймар

Според вестник „Таймс” съществува огромна вероятност състоянието на халфа да е толкова сериозно, че да го лиши от шансове за участие с Англия на Мондиал 2018. Още снощи след срещата самият мениджър Юрген Клоп не изглеждаше особено обнадежден. На въпрос дали сезонът за Окслейд-Чембърлейн не риключи, той отвърна: „Да, за жалост така изглеждат нещата. Медицинският ни щаб е силно притеснен, без да са направени все още прегледи с рентген. До края на кампанията вече не остава чак толкова много време.  Аз съм позитивен човек и се надявам просто болката да е по-силна от сериозността на травмата”, сподели германецът.

Дотук през кампанията Окслейд-Чембърлейн е изиграл общо 46 мача за „червените”, в които се е отчел с 5 гола и 7 асистенции.