От Рейнджърс вече виждат колко е трудно да играеш в шампионската лига. Шотландският гранд не бе участвал в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир, от цели 12 години, но възпитаниците на Джовани Ван Бронкхорст ясно си дават сметка колко е тежко да се изправиш срещу най-големите.

Нидерландският наставник също бе реалист, след като неговият тим допусна третото си поражение в надпреварата. Едва ли загуба от Ливърпул е нещо срамно за финалиста от миналогодишното издание на Лига Европа, но Ван Бронкхорст осъзнава много добре разликата в класите.

„Вижте, няма какво толкова да кажа, мисля, че всеки вижда каква е реалната ситуация в групата. Шампионската лига е безценен  опит за нас, който ще ни научи на много и само можем да спечелим от сблъсъци срещу най-добрите. Да се изправиш срещу Ливърпул бе нещо фантастично, на този великолепен стадион, пред техните страхотни фенове. Ние дадохме каквото можахме, но разликата в класите е очевидна. Не само между нас и Ливърпул, а същото важи и за останалите тимове в нашата група. Ливърпул е един от най-силните клубове в световен мащаб и ние единствено можем да израстваме от подобни двубои. Да, когато се изправим срещу топ отборите в Европа, това не означава непременно, че трябва да губим, но е важно и да бъдем реалисти. Аз просто се надявам до края на групите да даваме най-доброто и да опитаме да вземем поне няколко точки“, сподели бившият защитник.