Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум заяви, че всички футболисти в отбора са ярко целеустремени към спечелването на трофея в Шампионската лига на 1 юни. Холандецът демонстрира и нужното уважение към съперника Тотнъм, като заяви, че никога не е лесно да играеш срещу „шпорите”.

През 2019-а и двата европейски клубни турнира ще предложат изцяло английски финали (В Лига Европа отличието ще си оспорват Арсенал и Челси), което се случва за първи път в историята. Двубоят е единственият шанс както за Ливърпул, така и за Тотнъм да приключат кампания 2018/2019 с трофей в клубната витрина. Това прави залога изключително голям.

„Всички са наистина фокусирани и решени да спечелим трофей, особено след толкова добра година”, коментира 28-годишния Вайналдум. „Направихме страхотен сезон с 97 точки, но за съжаление не завършихме като шампиони. Затова трябва да приключим годината с трофей.”

„В последния ни мач от първенството, не бяхме в състояние да контролираме в пълна степен събитията в лигата. Не всичко зависеше от нас. Сега ситуацията е различна – става дума за финал, така че ще дадем най-доброто от нас, за да се опитаме да спечелим мача. Знаем обаче, че Тотнъм е един корав опонент.”

През сезона във Висшата лига Ливърпул записа дубъл над Тотнъм с две победи от по 2:1, като нито една от тях не дойде лесно. „Сами можете да се уверите, ако гледате тези два мача, колко трудно ни беше. Особено във втория”, добави Вайналдум.

„Спечелихме едва в самия край, но срещата можеше да се развие по съвсем различен начин. Тотнъм е един корав отбор, играли сме с тях много пъти и всеки път беше трудно. Не сме имали лесен мач срещу Тотнъм. Затова знаем какво се изисква от нас”, допълни холандецът.