Най-резултатният нападател на Порто Винсан Абубакар може да пропусне мача с Ливърпул от 1/8-финалите от Шампионската лига.

Камерунският таран не тренира днес с основната група заради продължаваща вече седмици мускулна травма и участието му на "Ещадио до Драгао" в сряда е доста съмнително. Той не игра в последните два мача в първенството и пропусна дербито със Спортинг Лисабон за Купата на страната, както и срещата с Шавеш за първенството.

26-годишният футболист е отбелязал 20 гола в 28 мача през този сезон и журналистите и феновете отбелязват, че до получената травма, формата му била единствено възходяща. В Шампионската лига пък е отбелязал пет от 15-те попадения за тима до момента. А Абубакар и другият нападател Муса Марега заедно са нанизали повече от половината от 53-те гола за тима.

Ясин Брахими е третият футболист, който през тази година носи победите на Порто. За радост на ръководството, при него и Марега проблеми няма. Другите играчи с травми при португалците са Маркано, Данило и Андре Андре.

Порто е без поражение в 23 поредни срещи във всички турнири, като последната им загуба е от Бешикташ с 1:3 у дома в Шампионската лига.

В исторически план традицията не е в тяхна полза. Порто никога не е побеждавал Ливърпул в предишните им четири опита, а сега за втори пореден сезон ще се срещнат на този етап от турнира. Петкратният европейски клубен шампион Ливърпул пък ще се опита да стигне до четвъртфинал за първи път от 2008/2009 година./БТА