Португалският треньор Жозе Моуриньо не пропусна да добави още малко  напрежение върху мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп в навечерието на финала в Шампионската лига.

Ливърпул ще играе срещу Тотнъм в мача за титлата на 1-и юни в Мадрид. Немският специалист все още няма спечелен трофей с мърсисайдци. Ливърпул загуби финала в престижния турнир миналия сезон, а Клоп има и един загубен финал с Борусия Дортмунд в Шампионската лига през 2013-а година.

С Ливърпул Юрген Клоп игра финал в Лига Европа през 2016-а, както и финал за Купата на Лигата.

Мениджърът на мърсисайдци има общо 6 загубени финала, а Моуриньо използва възможността да напомни това.

„Финалът в Шампионската лига е нещо специално. Два английски тима ще се срещнат за европейски трофей”, коментира Жозе Моуриньо пред Sky Sports.

„Ако Юрген спечели ще е изключително постижение за него. Но, ако Юрген не спечели, знаете… Да загубиш три големи финала… ще е много, много тежко. Но в този момент, той е много позитивен човек. Сигурен съм, че мисли единствено за победата”, каца Моуриньо.

„Разбирайки какво значи да си мениджър на футболен отбор, мисля, че има и негативна страна заради това, че единият отбор и треньор ще загубят”, добави още Жозе Моуриньо.

Голямото шоу на ШЛ предполага сурови цени