Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан увери, че неговият отбор не е преситен от трофеи в Шампионска лига и ще направи всичко да победи Ливърпул във финала в Киев и да прибави четвърта титла в турнира в последните пет години.

"Как може някой да си помисли, че Ливърпул ще има по-голяма мотивация от нас? Имаме възможност да спечелим трофея за четвърти път последните години. Фактът, че имаме повече опит не означава нищо. Абсолютно нищо. Просто трябва да излезем и да спечелим. Повечето от играчите на Ливърпул не са играли финал, но какво от това? Те ще излязат срещу нас и ще дадат всичко от себе си, но ние сме подготвени за това", коментира Зидан на брифинг на базата на отбора.

Зидан не се притеснява от лошото начало на сезона и колебливите игри в първенството на Испания. Наставникът защити и мегазвездата Кристиано Роналдо, който ще преследва пета титла в Шампионска лига в кариерата си.

"Когато Роналдо не вкара, той не се притеснява, защото знае, че следващия мач ще отбележи три-четири гола. Кристиано е най-добрият и го показва всяка година", каза Зидан. Той все още не е решил с какъв състав ще започне срещу Ливърпул. "Понякога ми е трудно да определя титулярния състав. Но играчите, които остават на пейката знаят, че всеки момент може да влязат и направят разликата в даден мач", каза още Зидан.