Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не се поколеба да определи Ливърпул за фаворит в предстоящия между двата тима финал на Шампионската лига. Аржентинският специалист обоснова мнението си с немалките инвестиции в нови играчи, които „червените” направиха преди началото на сезона.

Класирането на „шпорите” за финала на 1 юни е историческо постижение, защото той е първи за клуба в цялата му история. Значението му обаче е още по-голямо, тъй като през последните 2 трансферни прозореца – заради преместването на новия стадион – Тотнъм не направи нито един входящ трансфер. В същото време Ливърпул привлече играчи като Върджил ван Дайк (най-скъпия защитник в историята – б.р.), Алисон Бекер, Фабиньо, Мохамед Салах и Наби Кейта.

„Ливърпул беше финалист миналата година,  а сега се бореше с Манчестър Сити за титлата във Висшата лига”, коментира Почетино. „Те са фаворити, защото инвестираха много пари. Привлякоха вратар и защитник, който струваше 75 милиона паунда.”

„Планът на Ливърпул е да спечели Шампионската лига и Висшата лига. Планът на Тотнъм е да направи най-добрия сезон в своята история.”

„Ще бъде тактически дуел между Клоп и мен, а финалът ще бъде в решен в емоционален план. Играли сме един срещу друг толкова много пъти, че не можем да се изненадаме”, добави Почетино.