Легендата на английския футбол от близкото минало Гари Невил се нахвърли върху Манчестър Юнайтед и Ливърпул заради новосформираната Европейска Суперлига. В ефира на Скай Спортс бившият защитник на "червените дяволи" изрази възмущението си от решението на двата клуба да се присъединят към Суперлигата.
 
„Вече 40 години съм фен на Манчестър Юнайтед, но сега просто го мразя. Отвратен съм от клуба, от Ливърпул също. Манчестър Юнайтед има вековна история, клубът е създаден от местни трудолюбиви работници. И сега те се включват в лига, от която не може да се изпадне. Това е просто срам. Ливърпул уж е отбор на народа, на феновете, а се вижда, че всичко е въпрос на алчност. Собствениците на Ливърпул, Челси и Манчестър Сити нямат нищо общо с футбола в тази страна, със 100-годишната история на футбола в Англия.
 
Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм дори не играят в Шампионската лига в момента. В Арсенал пък е пълна бъркотия. И сега, по волята на Бог, им е дадено правото да се присъединят към Суперлигата. Трябва да бъдат жестоко наказани с отнемане на точки и пари. Поведението им е престъпно", заяви гневният Невил.