Привърженици на Ливърпул на вековния фенклуб на отбора – Spion Kop 1906, премахнаха своите флагове и транспаранти от легендарната трибуна „Коп” в знак на протест срещу решението за създаване на новата Европейска Суперлига.

Легендарната трибуна, която е обагрена с флагове в памет на легендарни футболисти, които вече не са сред нас, както и живи легенди на Ливърпул, ще бъдат премахнати за предстоящия домакински мач срещу Нюкасъл Юнайтед от Премиър лийг.

„Влязохме в контакт с клуба днес и дадохме ясно да се разбере, че всички банери и знамена ще бъдат свалени възможно най-скоро. Оттегляме нашата подкрепа от масата към този момент. Усещаме, че не можем да подкрепя клуб, който е воден от парите, отколкото от интегритета на нашата игра. Позорно и абсолютно отвратително е това, което правят собствениците. И то, без да се консултират със феновете си”, споделили от групата пред The Athletic.

„Продали са си душата. Няма фен на Ливърпул, който да иска да се качи на борда на тази Суперлига. Би било добре да чуем мениджъра и играчите, за да уточнят пред феновете ситуацията”.