Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп обяви, че е доволен от провала на проекта за Европейската Суперлига, но в същото време призна и недоволството си от новия формат на Шампионската лига, който също налага по-голям брой мачове за съответните отбори.

Според Клоп хората от УЕФА, както и тези, които организираха Суперлигата, най-малко се интересуват от мнението на треньорите, играчите и феновете, а единствената им цел е да има все повече и повече мачове.

Малко по-рано и мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола също се изказа по подобен начин срещу новия формат на Шампионската лига.

Запитан дали е получил лично извинение от собствениците за Суперлигата, Клоп отговори следното:

„Не, но това не е необходимо. Аз бях споменат в обръщението на собственика, така че това бе достатъчно лично за мен. Ние трябва да се концентрираме върху футбола. Не може непрекъснато да се въвеждат нови турнири. Хубаво е, че новата Суперлига отпадна, но и новата Шампионска лига не е нещо страхотно. УЕФА ми показа идеята и аз казах, че не я харесвам - 10 мача вместо шест. Каква е причината за новия формат на Шампионска лига? За пари...Нямам идея къде да ги вкарам в графика. Не съм изненадан как играчите се справиха с това. Това, което направиха беше много добре. Те изразиха мнението си. Правят това не за първи път, а няма да е и за последен“ каза Клоп.

„Единствените хора, които никой не пита за нищо, са треньорите, играчите и феновете. УЕФА не ни попита, Суперлигата не ни попита. Винаги искат да играем повече мачове. Това не е възможно. Най-положителното нещо е, че това не се случи“, допълни още германецът, който коментира и предстоящият сблъсък с Нюкасъл.

„Утре трябва да водим истинска битка срещу Нюкасъл. Трябва да създаваме положения, да вкарваме голове и да се защитаваме. Остават ни шест финала и ние трябва да спечелим всички тях. Диого Жота е добре. Нат Филипс не може да се върне за този мач. Къртис Джоунс обаче се завръща. Не знам кога ще е готов Джордан Хендерсън. Няма да е през следващите две седмици", заяви Клоп на днешната си пресконференция“, заяви Клоп.