Трансферът на Боби Дънкан от Ливърпул във Фиорентина отчасти се дължи и на конфликт между английския колос и легендата Стивън Джерард, който е братовчед на 18-годишния играч. Това разкри агентът на ФИФА Винченцо Морабито.

Италианецът разкри, че е работил като медиатор при сделката между „виолетовите” и мърсисайдци, която предизвика доста полемики. Причината за това бяха думите на агента на Дънкан – Саиф Руби, който обвини клуба в умишленото нанасяне на психологическа травма на неговия клиент заради нежеланието да го продаде в друг тим. В крайна сметка Ливърпул удовлетвори претенцията на младока, който парафира договор с Фиорентина.

„В началото нямахме представа какво точно възнамерява да прави Ливърпул с момчето. Нито имахме идея дали преговорите ги устройват, нито знаехме какъв тип сделка търсеха те”, коментира Морабито.

„Първоначално се обсъждаше цена от 5-6 милиона евро. Той е братовчед на Джерард, но беше оставен в безтегловност, защото Джерард не се разбира с клуба.”

„Обсъдихме наем със задължение за покупка, ала играчът беше твърдо решен да напусне Ливърпул. Той ги принуди и накрая постигнахме съгласие за постоянен трансфер.”

„Сега той ще бъде част от младежката формация първоначално, но е обещаващ талант. Фиорентина ще решава ден за ден дали е готов да заиграе в първия тим.”

„Симоне Индзаги също е голям фен на Боби Дънкан, но Лацио има някои проблеми с Ливърпул заради предходни преговори във връзка с млади играчи (намек за Боби Адекание, който напусна мърсисайдци и парафира с римския гранд – б.р.), затова не беше възможно да се стигне до дискусия.”

„Боби Дънкан може да бъде сравнен с Уейн Рууни. Той разполага с експлозивни физика и бързина. Винаги е бележел голове, но най-голямото препятствие ще бъде адаптацията към италиански футбол. Това е нещо, което винаги е било проблем за английските играчи”, добави Морабито.