Към момента голмайстор №1 на Бундеслигата през този сезон е едно сравнително неизвестно име - 20-годишният Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт. Той води класацията с 9 попадения и отличните му изява водят до засилен интерес. Първо се заговори за интерес от Байерн, но сега според различни източници, интерес към него има и от Барселона и Ливърпул.

По време на мача на Сърбия срещу Черна гора (2:1) през уикенда скаути на Барселона са били в Белград, за да наблюдават изявите му. Те обаче останаха разочаровани, тъй като Йович влезе в игра едва в 83-ата минута на мястото на Александър Митрович.

В Бундеслигата и Лига Европа обаче Йович от седмици демонстрира на какво е способен. Неслучайно той е считан за един от големите футболисти в бъдещето, а според УЕФА е един от 50-те най-големи таланти. Според британския сайт LFC Globe пък Юрген Клоп лично следи изявите му с идеята да го привлече в Ливърпул.

А от Франкфурт не крият огромния интерес към сърбина. "Нашата трибуна от седмици е пълна със скаути на най-големите отбори. Те изпращат най-добрите си хора. Оставам спокоен, това е признание за нас. Отново ни приемат сериозно в Европа.

Самият Йович пък сподели пред сръбските медии, че още не е стигнал до най-добрата си форма. "Трябва просто да продължа да играя по този начин. Вярвам, че тогава ще имам бляскава кариера пред себе си."