Бившият вратар на Ливърпул Лорис Кариус коментира преминаването си под наем в Бешикташ. Стражът обясни, че е взел това решение, за да играе регулярно, а не притиснат от онова, което се случи във финала на Шампионската лига през май месец.

Кариус допусна две грешки срещу Реал Мадрид, които костваха и две попадения в мрежата на английския гранд. В крайна сметка „белите“ триумфираха след 3:1.

„В действителност нямам никакъв проблем с Юрген Клоп. Имаме чудесни отношения и той никога не ме упрекна за случилото се във финала“, откровено призна Кариус в интервю за Bild.

„Можех да остана в Ливърпул, но щях да играя по-рядко. Аз предпочетох да ида на място, където ще бъда първи избор и ще бъда на терена регулярно. Никой не ми е казвал, че трябва да напусна клуба, нито пък съм бягал“, подчерта роденият през 1993 година германец.

„Аз съм на години, в които имам нужда да играя редовно. След трансфера на Алисон на „Анфийлд, реших да отида в Истанбул и да се присъединя към Бешикташ“, каза Кариус, който добави още, че предпочита да не се концентрира върху случилото се по време на финала в Киев, а да мисли за бъдещото си развитие.  

Кариус: Рамос така и не ми се извини за лакътя в главата 

орис Кариус изучава Истанбул