Арсенал ще срещне големи спънки в привличането на полузащитника Максимилиан Майер. Причината е, че Ливърпул също желае футболиста и е готов на почти всичко, за да го отмъкне под носа на прекия си коонкурент.

22-годишният германски национал реално се води свободен агент, тъй като договорът му с Шалке 04 бе до 30 юни. Майер не бърза да подпише с нов тим и желае подробно да разучи опциите пред себе си.

На този етап нито Ливърпул, нито Арсенал предприемат решителни стъпки, а причината се крие във финансовите претенции на играча. Плеймейкърът държи да получава по 4 милиона паунда годишна заплата – нещо, което нито мърсисайдци, нито лондончани са склонни да удовлетворят.

„Топчиите”се притесняват, че присъствието на Юрген Клоп като мениджър на Ливърпул може да наклони везните решително в полза на съперника. През миналата седмица наставникът на Арсенал Унай Емери, който вече си осигури петима нови играчи, заяви, че оттук нататък сделки ще се правят само ако са „правилните”.

„Подписахме с играчите, които ни бяха нужни и сега ще привлечем някого, само ако наличният играч представлява огромна възможност за нас”, заяви испанецът.

„Към момента считам състава си за завършен. Ще вземем друг играч само ако ни се разкрие такава възможност. Максимум може да са двама”, отчете Емери.