Европейският клубен шампион Ливърпул не е задавал никаква цена за бранителя си Деян Ловрен, въпреки интересът от италианския Милан. Неспирните контузии в хода на сезона за хърватския бранител направиха така, че неговите участия с фланелката на „червените” във Висшата лига да бяха сведени до само 11 на брой. По този начин мениджърът на отбора Юрген Клоп интегрира сериозно Жоел Матип до Върджил ван Дайк, а камерунецът се справи чудесно със задачите си.

Седемкратният европейски шампион Милан е силно свързван с трансфер на бившия бранител на Саутхемптън и Олимпик Лион, като Милан е готов да задели 30 милиона евро за правата му. Въпреки това медиите в Англия потвърдиха, че източници до английския клуб не е слагал никаква цена на Ловрен и по всичко личи, че не желае да се разделя с 29-годишния футболист.

Националът на вицешампиона Хърватия има още две години по своя договор с клуба от „Анфийлд”, което означава, че „натискът” върху Ливърпул е малък и отборът спокойно може да го продаде и в следващите 12 месеца.