Проблемният за Ливърпул пост на ляв краен защитник ще е приоритет пред мениджъра Юрген Клоп през лятото и германецът вече се е насочил към потенциално ново попълнение. Става дума за звездата на Торино Давиде Дзапакоста, пише tuttomercatoweb.com.

Защитата се очертава като линията, върху която германският специалист трябва да поработи доста по време на паузата между сезоните. През настоящата кампания като ляв бек се подвизава иначе централният полузащитник Джеймс Милнър, тъй като Клоп няма никакво доверие в защитните качества на Алберто Морено. Освен че не разполага с качествена алтернатива за позицията, необходимото преквалифициране на Милнър свива опциите пред треньора що се касае до халфовата линия.

Ливърпул фаворит за звезда на Лас Палмас

24-годишният Дзапакоста изглежда като достъпен вариант, а вече втора година поред е сред най-добрите в калчото на въпросната позиция. Италианецът номинално се води десен краен защитник, но не му е чуждо да играе и по другия фланг.

Мърсисайдци предложили 35 милиона евро за Иван Перишич?

Ливърпул ще трябва да се поизпоти, ако действително заложи на Дзапакоста, тъй като Рома и Наполи имат своите планове за бързоногия бранител. Предполага се, че Торино ще търси поне 15 милиона евро за своя играч, който е ключова фигура в състава на Синиша Михайлович.