Европейският клубен шампион Ливърпул е един от отборите, които проявяват силен интерес към полузащитника на Майнц 05 Жан-Филип Гбамин. Това заяви агентът на играча Бернар Колиньон.

23-годишният котдивоарец е един от талантите, които правят впечатление в Бундеслигата. Гбамин  еднакво добре играе и като опорен халф, и като централен защитник, а фактът, че играе в отбора, където Юрген Клоп години наред беше футболист и сетне започна треньорската си кариера, превръща „червените” в малко по-специален кандидат-купувач. През миналия сезон 2018/2019 африканецът не взе участие в едва 3 шампионатни мача за Майнц.

„През януари 2018 година Клоп се обади в Майнц и искаше да го привлече като централен защитник, който да подпомага халфовете”, разкри Бернар Колиньон.

„Тогава Майнц отказа да го пусне, тъй като се намираше в разгара на битка за оцеляване. През лятото Ливърпул привлече Фабиньо.”

„До този момент имах срещи с Ливърпул, Тотнъм, Арсенал, Евертън и още много други клубове. Гбамин определено е търсен. Засега не е топ кандидат, тъй като неговата точна позиция на терена е неясна.”

„По моя преценка той е футболист, който струва 60 милиона евро. Време е да започне да играе като централен бранител. Тогава той ще стане топ играч във всяко от четирите най-добри първенства в Европа и ще има дори по-солидна кариера”, допълни Колиньон.