В отбора на Байер Леверкузен изглежда, че знаят, че ще трябва да се разделят с Кай Хаверц това лято, но предупредиха Манчестър Юнайтед и Ливърпул, че плеймейкърът на ще струва повече от 90 милиона паунда. 20-годишният Хаверц се превърна в един от най-важните играчи на Леверкузен през последните няколко сезона и вече отбеляза 11 гола и направи седем асистенции през настоящата кампания.

Добрата му игра привлече вниманието на Манчестър Юнайтед и Ливърпул, но гигантите от Висшата лига бяха предупредени, че той няма да се продава евтино.

„Кай е на 20 години, но това е вече четвъртият му сезон в Бундеслигата. Това говори много за него. Интелигентен е. Освен това свири на пиано. Ние продадохме приятеля му Юлиан Бранд на Борусия Дортмунд миналото лято“, сподели старши треньорът на тима Петер Бос.

"Няма да можем да го задържим. Говорим за трансферна сума около 100 милиона евро. В този бизнес нещата опират до това да развиеш един талант и да го продадеш. С тези пари ще можем да се подсилим на 3-4 позиции", каза още Бос.

Наскоро офанзивният полузащитник подобри рекорда за най-млад футболист с 30 гола в Бундеслигата със своите 20 г. и 270 дни. Освен това той има и 21 асистенции на сметката си.