Левият краен защитник Алберто Морено написа емоционално писмо за прощаване с Ливърпул, след като вчера неговият договор с тима официално изтече. Испанецът изказа специални благодарности към феновете и всички в клуба, където – по собствени думи – е станал по-добър футболист и човек.

26-годишният Морено премина на „Анфийлд” от родния си Севиля през лятото на 2014 година. През последните 2 сезона обаче той се превърна в периферна фигура и логично предпочете да търси нови предизвикателства. Показателно е, че през сезон 2018/2019 той изигра само 5 мача на всички фронтове, а получи медал за спечелването на Шампионската лига заради 8-те минути, които записа при 4:0 над Цървена звезда на „Анфийлд”.

В крайна сметка футболистът напуска Ливърпул след 141 срещи във всички турнири през 5-те си години. „Животът се развива на цикли и моят в обичния Ливърпул стигна своя край”, написа Морено в „Туитър”. „След като достигна тази точка, бих желал да благодаря на всички в семейството на Ливърпул: на скъпите си съотборници, с които споделих 5 чудесни години и които винаги ще считам за своя кръв, на собствениците, директорите, треньорския щаб, докторите, физиотерапевтите, домакините, изобщо всеки един човек, който работи в клуба.”

„Изказвам благодарност и на града, който ме прие като свой още от първия ми ден и който ще живее завинаги в моите спомени всеки път, когато погледна сина си Алберто-младши.”

„Най-накрая благодаря на супер феновете, които винаги ме подкрепяха. Пожелавам на всички в Ливърпул само най-великите успехи. Където и да ме отведе животът оттук нататък, винаги ще ви нося в сърцето си, завинаги оставам фен”, завърши Морено.