Испанският национал Марко Асенсио ще поиска гаранции от Реал Мадрид и новия си наставник в клуба Жулен Лопетеги, тъй като е притеснен за бъдещето си при „белия балет” и в същото време е изкушаван от Ливърпул.

През последните дни медиите в Испания тръбят, че мърсисайдци са извадили изключително солидно предложение до 22-годишния футболист. Те разчитат на факта, че през миналия сезон Асенсио изпитваше трудности в начинанието да играе редовно за Реал под ръководството на Зинедин Зидан.

След като донесе безпрецедентното трето поредно отличие от Шампионската лига за „белия балет”, френския наставник напусна и клубът ангажира доскорошния селекционер на Испания Жулен Лопетеги. По принцип Асенсио минава за един от любимците на специалиста, но откакто „ла фурия” мина под командването на Ферандо Йеро, минутите му на Мондиал 2018 са ограничени.

Най-скъпите отбори на Мондиал 2018

Асенсио се притеснява, че този факт може да му навлече негативи и на клубно равнище. Затова след завръщането си техничарят ще поиска среща с Лопетеги, за да научи какви са изгледите за кариерата му на „Сантиаго Бернабеу”. Ако играчът получи отговор, който го удовлетворява, то със сигурност ще откаже да премине в Ливърпул, колкото и изкусително да е предложението на „червените”.

Те от своя страна все още се опитват да доведат качествен офанзивен играч след провала в преследването на Набил Фекир от Олимпик Лион. Като други възможни варианти пред Ливърпул се спрягат Желсон Мартинс и Джердан Шакири.