Тимът на Астън Вила обмисля да привлече нападателя на Ливърпул Дивок Ориги, информира "Sun". Мениджърът на "виланите" Дийн Смит ще иска да подсили атакуващата си мощ преди началото на следващия сезон във Висшата лига, след като успя да се спаси от изпадане в последния кръг на миналия. А звездата на "червените" Ориги е един от вариантите. 

25-годишният белгиец взе участие в 44 мача за Ливърпул през миналия сезон, но повечето от тях като резерва, за сметката на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино. Ориги знае, че трябва да играе редовно, за да има реален шанс да попадне в плановете на селекционера Роберто Мартинес за националния отбор на Белгия за Европейското първенство догодина.

Ориги си заслужи статута на легенда за Копа заради подвизите си през миналия сезон - включително решаващи попадения на полуфинала и финалите в Шампионската лига. Но с Мане, Салах и Фирмино, които са несменяеми титуляри, Ориги бе ограничен до само седем старта в лигата през сезона.

Отборът на Дийн Смит пък изглеждаше доста ограничен в нападание през този сезон. Капитанът на тима Джак Грийлиш, който обаче е полузащитник, бе топ реализатора на отбора с десет гола, а крилото Трезеге вкара седем. Уесли пък записа най-много попадения от нападателите - шест.