Германският шампион Байерн Мюнхен ще иска да получи между 54 и 72 милиона лири от всеки тим, който иска да привлече Тиаго Алкантара това лято. Бъдещето на Тиаго при „баварците“ не е сигурно и се твърди, че Ливърпул изненадващо е поискал да вземе испанеца.

Байерн пък иска да обвърже 29-годишния халф с нов дългосрочен договор, но Алкантара осъзнава, че това може да е последният му шанс да заиграе в друг европейски топ клуб и обмисля бъдещето си. Настоящият контракт на футболиста е само до лятото на 2021 година.

„Kicker“ твърди, че Байерн е добре запознат с интереса на Ливърпул към Тиаго, но не са готови да му позволят да напусне евтиното, въпреки че му остава само една година от сегашния му контракт. Смята се, че Байерн ще поиска най-малко 54 милиона паунда за Тиаго, който беше един от първите големи трансфери в ерата на Пеп Гуардиола в тима през 2013 година и оттогава той изигра 230 мача за „баварците“.

Въпреки всичко не се очаква Ливърпул да харчи големи суми пари през следващите месеци. Това си пролича и от отказа им да привлекат нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер за 53 милиона паунда, който премина в състава на Челси.