Испанският шампион Барселона се е огледал във възможността да вземе вратаря на Ливърпул Симон Миньоле.

Белгийският страж е с неясен статут на „Анфийлд”, след като проблемите с вратарския пост в отбора не стихваха през миналия сезон. Миньоле бе титуляр до края на календарната година, но Юрген Клоп го низвергна и започна да разчита на Лорис Кариус.

Германският вратар започна убедително и някак върна доверието между гредите у треньорския щаб, но във финала на Шампионската лига Кариус се прочу с груби грешки. След този мач Ливърпул потърси нов вратар и закупи бразилеца Алисон Бекер, като го направи най-скъпият вратар в света.

Испанският гранд се оглежда за втори вратар, тъй като Яспер Силесен е с неясно бъдеще, тъй като не желае да бъда резерва на Марк-Андре тер Стеген. Испанският Marca доверява, че „блаугранас” е готов да предложи договор на белгийския вратар, ако Силесен напусне „Камп Ноу”.

Миньоле се присъедини към Ливърпул през 2013 от Съндърланд и за петте години е изиграл 200 срещи за мърсисайдци.

Трансферите по двойната ос не е нещо странно, като през годините много играчи са правили директни трансфери или са играли за двата клуба през определено време. Най-скорошният е Фелипе Коутиньо, който акостира през зимата на „Камп Ноу” за 105 милиона евро, плюс бонуси. Луис Суарес и Хавиер Масчерано са други, които замениха Ливърпул с Барселона. През 2001 година пък Яри Литманен сменя каталунците с английския гранд, докато през 2004 година Луис Гарсия също се присъединява към мърсисайдци с директен трансфер от Барселона.