Димитър Бербатов препоръча на германската звезда на РБ Лайпциг Тимо Вернер да избере Байерн Мюнхен пред трансфер в Ливърпул. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Спекулациите за бъдещето на Вернер просто не пожелават да застихнат. След като дълго време се смяташе, че "мърсисайдци" са основен фаворит подписа на играча, през последните дни излязоха информации в Германия, че стрелецът може все пак да се озове на "Алианц Арена". 

В обичайната си колонка за сайта за залози Betfair Бербатов приветства подобен ход, тъй като смята, че това ще бъде по-разумното решение за кариерното развитие на нападателя. 

"Чух, че Байерн се интересуват от Вернер. Той е играл цял живот в Бундеслигата, а Байерн печели титлата там всеки сезон и е сред големите претенденти за титлата от Шампионската лига всеки сезон. Според мен би бил разумен трансфер, с оглед на по-лесния адаптационен период", започна той. 

"Конкуренцията в Байерн ще е сериозна, но все пак ми се струва, че би било по-лесно за него отколкото в Англия, където ще има нужда от по-дълъг период на адаптация. Не мисля, че Ливърпул на практика ще изпусне чак толкова, ако той не дойде, защото тройката им в нападението е толкова добра. Трудно е да се види кой ще се справи по-добре", завърши българският голмайстор. 

Всичко за ефекта на COVID-19 в спорта вижте ТУК