Очертава се сериозна битка за полузащитника на Брайтън – Мойсес Кайседо. Италианският журналист Фабрицио Романо твърди, че три английски клуба са в трансферна битка за еквадореца - Челси, Арсенал и Ливърпул. В понеделник всеки от тях е бил потърсен от новата агенция, която представлява Кайседо от няколко дни, за да бъдат информирани за актуалната ситуация.

Брайтън вече отхвърли една оферта от Челси, за която се твърди, че е била на стойност около 63-65 милиона евро. „Чайките“ не искат да се разделят с 21-годишния футболист, освен ако не получат примамлива оферта, доближаваща 100 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

По-рано днес The Telegraph писа, че Арсенал е готов да предложи 85 милиона евро. Лондончани вече привлякоха един играч на Брайтън през зимния трансферен прозорец в лицето на Леандро Тросар, за когото платиха 30 милиона евро.

В същото време Ливърпул има спешна нужда от нови попълнения в халфовата линия, но остава неясно дали собствениците ще отпуснат достатъчно сериозен бюджет на мениджъра Юрген Клоп за това в оставащите дни до края на зимния прозорец, или ще го отложат за лятото.

Брайтън привлече Кайседо преди две години за пет милиона от Индепендиетне дел Вале.