Президентът на Рома Джеймс Палота призна в часовете преди първия полуфинален двубой срещу Ливърпул в Шампионската лига, че през миналото лято до продажбата на Мохамед Салах при мърсисайдци се е стигнало по изричното желание на нападателя. Колоритният бос на „джалоросите” в същото време се пошегува с това „дали вратите не са по-големи във Висшата лига”.

Ливърпул и Рома в полуфинал, който изглеждаше немислим

Египетският национал наскоро спечели наградата за Играч на годината в Премиършип, която се връчва от Асоциацията на професионалните футболисти. Той има 41 гола и 46 мача на всички фронтове, докато Ливърпул плати за услугите му 42 милиона евро през 2017-а.

Клоп: Салах скоро ще разбере, че ще бъде третиран като враг от Рома

Строотман: Рома готви специална тактика за Салах

„Когато погледнете сделката сега, можете да кажете какъв невероятен удар е тя”, коментира Палота пред ESPN. „Проблемът произтече от това, че когато спортният директор Мончи дойде в клуба, Салах вече искаше да напусне.”

„Мисля, че по договора му оставаше още година, така че ако бе останал още един сезон, нямаше да получим нищо. Салах искаше да се върне и да се докаже във Висшата лига, което определено успя да направи.”

„Не мога да кажа, че други не ни звъняха за Салах по онова време, но никой не беше дори близо до платената цена. Затова мога да твърдя, че доста отбори изтърваха страхотен футболист.”

„Изненадан съм какво постигна дотук през сезона. Наистина е така. Причината е, че ние го използвахме по различен начин в сравнение с Ливърпул. Те явно намериха най-добрия начин.”

„При нас го използвахме като крило, а Един Джеко играеше в центъра. Миналия сезон Джеко вкара 36 гола, така че много добре знаем какво е да имаш някой, който разкъсва наред в първенството.”

„Това, което най-много ме изненадва при Мохамед, е начинът, по който завършва атаките… Дали пък вратите не са по-големи във Висшата лига? Невероятно е да го наблюдавам и всеки път, когато вкара, аз възкликвам: „О, Боже!”, каза още Палота.