Трансферната драма около централния защитник на Върджил Ван Дайк придоби нови размери, след като „светците” докладваха Ливърпул пред Висшата лига за неправомерни контакти с футболиста.

Вестник „Дейли Мирър” твърди, че макар 25-годишният да има огромно желание да премине при „червените”, сега последните ще трябва да дават обяснения за действията си. Навсякъде по английските медии вече открито се пише, че Ван Дайк е дал съгласието си да играе за мъсисайдци, които ще му плащат по 200 хиляди паунда на седмица, превръщайки го в най-скъпоплатения защитник на планетата.

Ван Дайк избра Ливърпул пред Челси и Манчестър Сити

През последните 2 месеца играчът умуваше упорито над бъдещето си, като отхвърли оферти от Манчестър Сити, Арсенал и Челси. Вярва се, че той е имал разговор с всяка от тези страни, а това, което е наклонило везните в полза на Ливърпул, била треньорската визия на Юрген Клоп.

Сега обаче и германецът, и неговият клуб са на мушката, тъй като Саутхемптън поиска разследване за потенциални неправомерни контакти. Действията на южняците са продиктувани от това, че въпреки целия шум все още няма постъпила официална оферта.

Ливърпул готов да позлати Ван Дайк

Вестник „Дейли Стар” потвърди тази информация – нито един от кандидат-купувачите не е изпращал предложение до „светците”. Това е разгневило клубната управа и тъй като Ван Дайк е „пристанал” на Ливърпул, затова отборът от „Анфийлд” е единственият, срещу когото е подаден сигналът.