Шотландският Рейнджърс планира да привлече под наем офанзивния полузащитник на Ливърпул Шей Оджо през това лято. Младокът от „Анфийлд” се е появил в базата на тима в понеделник, когато отборът не Стивън Джерард стартира подготовка за новия сезон.

Легендата на Ливърпул има желание да обвърже таланта на Англия и ще опита да убеди мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп да го вземе. Същевременно бившият полузащитник на мърсисайдци ще говори и за оставането на Райън Кент на „Айброкс” за втора поредна година под наем.

Глазгоу Рейнджърс продължава да е силно свързван със сделка за полузащитника на Чарлтън Атлетико Джо Арибо, както и Джордж Едмундсон от Олдъм Атлетик. „Сините” се надяват да завършат трансферните си покупки преди първия мач от квалификациите за Лига Европа, който е на 11-и юли.

Отборът на Рейнджърс научи потенциалните си съперници за първия кръг, като попадна в група 4. „Сините” може да играят повторно с люксембургския Прогрес Нидеркорн, който обаче ще трябва да отстрани в предварителния кръг Кардиф Метрополитан Юнивърсити. Другите опции пред шотландския тим са B36 (Фарьорски острови), Интер Турку (Финландия), КР (Исландия) и победителят измежду Прищина (Косово) и Сейнт Джоузефс (Гибралтар).