Футболистът на Байер Леверкузен Кай Хаверц е приоритетна цел №1 за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, това твърдят различни източници. Звездата на „аспирините“ е един от най-добрите млади футболисти в Европа. Той ще навърши 21 години през юни. Освен „червените“ и Челси също се интересува от услугите на фланговия футболист, но според „Daily Express“ Клоп ще иска на всяка цена да вземе Хаверц при „мърсисайдци“.

От Леверкузен обаче надали ще искат да се разделят така лесно със своята звезда и ще искат поне 80 милиона паунда за него. Ако все пак Ливърпул не успее с привличането на Хаверц, то „червените“ ще се насочат към един много добър стар познайник – Филипе Коутиньо. Бразилецът има сериозни затруднения откакто напусна града на Бийтълс преди две години, когато подписа с Барселона. Той не успя обаче да се докаже при „каталунците“ и през този сезон бе пратен под наем в Байерн Мюнхен, но според медиите в Германия „баварците“ нямат намерение да закупят правата на 27-годишният бразилец през лятото.

Ливърпул привлече единствено Такуми Минамино през януари, но се очаква през лятото „червените“ да са доста по-заети на трансферния пазар.