Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо предпочита да премине в Ливърпул пред Манчестър Юнайтед, твърди "Kicker". 20-годишният англичанин е основна трансферна цел на "червените дяволи" това лято, но от Борусия седят зад поставената му цена от 120 милиона евро. 

След като се присъедини от Манчестър Сити през 2017 година, Санчо се утвърди като един от най-добрите млади таланти в Бундеслигата с 34 гола и 43 асистенции в 99 участия. Английският национал привлече интереса от няколко от най-големите клубове в цяла Европа, включително Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Ливърпул.

Според "Kicker", предпочитанието на Санчо е да се присъедини към Ливърпул вместо Юнайтед, тъй като смята, че има по-голям шанс да спечели трофеи с отбора на Юрген Клоп. Въпреки това шампионите на Висшата лига едва ли ще отговорят на исканата цена от Дортмунд, като вече отказаха да подпишат с Тимо Вернер и Кай Хавертц това лято именно заради високите им суми.

Изданието добавя, че в Дортмунд има съмнения, че Юнайтед ще се съгласи на сделка, тъй като те не искат да разпределят по-голямата част от трансферния си бюджет върху един играч. Според доклади, мениджърът Оле Гунар Солскяер разполага с около 140 милиона паунда, които да изхарчи това лято. Но освен Санчо, Солскяер има желание да вземе нов халф и централен защитник.