Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоява за привличането на Усман Дембеле от Барселона, твърди „Daily Mail“. Според изданието, германецът е провел разговор с шефовете на клуба, в който е изразил своето желание да подсили състава си за следващия сезон с френския национал.

Барселона привлече Дембеле от Борусия Дортмунд през миналото лято за сумата от 105 милиона евро, плюс 40 милиона допълнителни бонуси.

Клоп възнамерява да се възползва от създалата се ситуация и при положение, че Барселона привлече Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, Ливърпул ще отправи оферта за 21-годишния футболист.

Според информацията, шефовете на Ливърпул са казали на Клоп, че подобен трансфер е възможен да се осъществи само при положение, че мърсисайдци се разделят с някой от основните си играчи – Садио Мане или Мохамед Салах. Иначе Ливърпул няма да е в състояние да финансира подобна сделка.

Клоп е твърдо решен да опита да се пребори за подписа на Дембеле. Мениджърът на Ливърпул не отхвърля възможността да привлече французина дори под наем през следващия сезон.

Самият Клоп планира да разговаря лично с Дембеле, както и с неговата майка, за да се опита да обясни своите планове за новия проект на Ливърпул за следващия сезон, в който вече са ясни две от новите попълнения Наби Кейта от РБ Лайпциг и Фабиньо от Монако.

През изминалия сезон Дембле взе участие в 16 мача за Барселона, записвайки на сметката си 3 гола и 7 асистенции. Основна причина за малкото игрова практика е травмата, която получи през есента и заради която пропусна голяма част от кампанията.

Усман Дембеле попадна в състава на Франция за Световното първенство в Русия.