Ръководството на Ливърпул проявява сериозен интерес към своя бивш футболист Хесус Фернандес Саенс, по-известен като Сусо. Според английските медии мърсисайдци възнамеряват да привлекат испанеца, който изпуснаха като свободен агент.

В момента 23-годишният играч е сред водещите фигури в Милан и Серия А.  На него му бяха нужни 2 години след раздялата с Ливърпул, за да се превърне в един от водещите футболисти в калчото.

Коутиньо вече си избира къща в Барселона

Ливърпул планира да се възползва от зле вървящия дотук сезон на „росонерите”, които пръснаха сериозни суми през лятото и рискуват да попаднат под ударите на финансовия феърплей, ако не успеят да се класират за Шампионската лига. „Червените” виждат в лицето на Сусо идеален заместник на Филипе Коутиньо, който почти сигурно ще бъде продаден на Барселона през януари.

Единственият проблем пред Ливърпул може да се окаже освобождаващата клауза, вписана в новия договор на Сусо. Тя възлиза на 35 милиона паунда, което си е доста сериозен харч като за януарски трансферен прозорец.

Коутиньо: Много съм щастлив... за момента

Новоизлюпеният испански национал прекара цели 5 сезона на „Анфийлд”, в които получаваше спорадични шансове. През лятото на 2015-а неговият контракт изтече, след което той веднага парафира с Милан.

През настоящия сезон играчът има 10 шампионатни мача в Серия А, в които се е отчел с 5 гола и 3 асистенции. Това го прави най-креативният играч на „росонерите”.