Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди опасенията, че кариерата на Лазар Маркович при мърсисайдци на практика е приключила. От думите на германеца стана ясно, че сръбският техничар има картбланш да си търси нов отбор.

Крило на Ливърпул поиска разговор с Клоп

23-годишният футболист игра в откриващата лятна контрола срещу Транмиър, но след това остана извън състава за турнето в Хонконг. Бившият ас на Бенфика пристигна на „Анфийлд” преди 2 години, когато клубът плати 20 милиона паунда. За „червените” той изигра 34 мача.

Впоследствие той бе преотстъпван във Фенербахче, Спортинг Лисабон и Хъл Сити, а сега Ливърпул се опитва да му уреди постоянен трансфер. „Що се отнася до Лазар, не е тайна, че ако той си намери клуб, ще преговаряме. Точно както се случи през миналата година”, коментира Клоп.

Маркович упрекна Ливърпул: Много лесно ме отписаха

„Той е много добър футболист. Аз го харесвам и като човек. Вече е напълно здрав и е поредният човек, който е в най-добрата си форма, откакто аз съм тук. В миналото той имаше проблеми в слабините, но сега всичко е наред. Със сигурност там някъде има клуб, който се нуждае от него”, завърши Клопо.

Маркович има действащ договор с Ливърпул до юни 2019 година.