Очаква се през лятото в Ливърпул да се направят някои радикални промени в състава. Мениджърът на отбора Юрген Клоп иска да направи опит да привлече един от младите талантливи таланти на Бундеслигата, за да намери дългосрочен партньор за централния бранител Върджил ван Дайк. Холандецът е основна фигура в защитата на „мърсисайдци“, но все още не е намерил най-точния си партньор в центъра на отбраната.

Джо Гомес прави страхотно впечатление, когато е здрав но с другите по-опитни защитни опции Жоел Матип и Деян Ловрен нещата не стоят по този начин. По-специално Ловрен, който има доста ограничено време в клуба и с настоящия си договор, който изтича през 2021 година, едва ли ще се стигне до ново споразумение.

Наскоро хърватинът изказа разочарованието си от ограниченото игрово време, което получава и говори пред „Sky Sports“ за желанието си да играе повече.

"Търпелив съм. Работя много вкъщи и понякога е разочароващо, когато не играеш“, каза Ловрен.

Със съмнителното му бъдеще се появиха информации, че Ливърпул е набелязал бранителя на Айнтрахт Франкфурт Еван Н'Дика. „Sky Sports“ съобщи, че както Ливърпул, така и Арсенал следят френския младежки национал до 21 години, който направи своя професионален дебют за Оксер на едва 17-годишна възраст.

През този сезон 20-годишният Н’Дика има 15 участия за Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата и беше номиниран за наградата „Новак на сезона“ в немската лига за сезон 2018/2019. Французинът също доказа, че му е удобно да играе и на левия бек и може да бъде използван и като алтернатива за Анди Робъртсън, нещо, което на „червените“ липсва.

Свързан с клуба от Мърсисайд е и защитникът на Шалке Малик Тиау, чиято клауза за откупуване от 7 милиона британски лири би го направила по-евтина алтернатива. 18-годишният младок вече е сочен като следващия Жоел Матип в германските медии.

Сегашният договор на Тиау в Шалке го обвързва с клуба само за още една година, а опитите на германския клуб да договори нова сделка бяха прекъснати от продължаващата епидемия от коронавирус. Спортният директор Йохен Шнайдер спря за момента всички преговори за договора, но се смята, че запазването на Тиау е основен приоритет на „кралско-сините“.

Твърди се, че интерес към футболиста на Шалке имат и тимовете на Наполи, Милан и ПСЖ.