Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът се нуждае от повече време, за да вземе решение за трансферните си планове на фона на финансовата несигурност. Шампионите от Висшата лига бяха свързани с трансфери на много играчи, в последно време на халфа на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара.

На въпрос дали му е необходим по-голям състав преди началото на следващия сезон, Клоп каза, че му трябва време, за да прецени ситуацията.

"Ние не сме отговорни само за успеха на клуба, ние сме отговорни за всички хора в тима и това означава за всички, които работят тук. Това се опитваме да направим", каза мениджърът на Ливърпул пред репортери.

"Докато не знаем точната ситуация трябва да чакаме. Имаме наистина добър отбор, трябва да видим какво можем да направим, трябва да видим какво трябва да правим, за това ни трябва още време. Този ​​път се надяваме, че ще внесем малко повече яснота за бъдещето и ще вземем нашите решения", сподели още германецът.

С оставащ само един мач от Висшата лига, Ливърпул е на 18 точки пред втория Манчестър Сити. Клоп също така сподели, че вярва в състава си, независимо дали ще има нови играчи.

"Ще имаме решения, за това имаме млади играчи. Големината на състава не е толкова важна за мен. Качеството на състава е от много по-голямо значение и мисля, че ще имаме наистина много добър състав за следващия сезон", заяви Клоп.