Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не се е отказал от идеята да привлече звездата на Уулвърпемптън Адама Траоре. Испанският национал бе силно свързан с трансфер на „Анфийлд“ през изминалото лято.

„Мърсисайдци“ обаче се спряха на негов съотборник в лицето на Диого Жота. Португалският национал вече показа добри неща с екипа на „червените“, след като отбеляза гол срещу Арсенал преди международната пауза.

Клоп обаче все обаче се интересува и от Траоре и се очаква клубът да направи нов опит да го вземе през януарския трансферен прозорец. Според „Mundo Deportivo“, германският мениджър иска да има бившият юноша на Барселона, като за целта допълнително натиска борда на директорите в Ливърпул да му го осигури.

„Вълците“ обаче искаха през лятото 60 милиона паунда за 24-годишния Траоре, който също е свързан с трансфер в Манчестър Сити.

Траоре напусна Барса през 2015 година, след като изигра едва един мач в Ла Лига с екипана „каталунците“. Астън Вила го приюти тогава, но клубът изпадна в Чемпиъншип, а не след дълго крилото подписа с Мидълзбро.

Последваха два сезона на стадион „Ривърсайд“, преди той да бъде взет от Уулвс за 18 милиона паунда. Трябваше му известно време, докато намери най-добрата си форма, но при Нуно Еспирито Санто той успя да я открие. Траоре се показа като много бърз и силен за противниковите защити.