Мениджърът на Ливъпрул Юрген Клоп коментира напускането на Емре Джан. Германецът си тръгна от "Анфийлд" след 4-годишен престой. Вътрешният полузащитник се присъедини към италианския шампион Ювентус със свободен трансфер, отказвайки да преподпише с "мърсисайдци".

"Имахме добра връзка с него. Не съм имал проблем с играча по време на престоя му в Ливърпул", каза Клоп пред Liverpool Echo.

Джан: Не ме интересува какво правим на трансферния пазар 

"Единственият проблем за мен е, че този клуб трябва да прави пари. За мен е най-добре играчите да преподписват своите договори, за да може в един момент да вземем пари за тях. Джан не пожела да го направи. Не е проблем", добави той.

Емре Джан

източник: БГНЕС

"Емре е не 24 години в момента. Да играе повече време в друго първенство, е полезен опит за него. Самият той каза, че иска да опита нещо ново. Защо не? Той е страхотен играч и отиде в топ клуб. Радвам се за него", каза още наставникът на 5-кратните европейски клубни шампиони.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/GettyImages

Междувременно "мърсисайдци" се подсилиха с четири нови попълнения през това лято - Алисон Бекер (вратар), Наби Кейта (полузащитник), Джердан Шакири (полузащитник), Фабиньо (полузащитник).