Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че осъзнава напълно вероятността да загуби Емре Джан от следващия сезон, след като през януари халфът ще може да преговаря свободно с други тимове.

Договорът на 23-годишният играч изтича в края на кампанията, а това значи, че през януари нищо не спира юношата на Байерн Мюнхен да подписва предварителни споразумения. Именно родният му клуб е единият от вариантите, около които се шуми, а другата основна опция пред Джан е хегемонът в Италия Ювентус.

Джан: За мен е чест, че Юве ме иска

Преговорите между Ливърпул и играча буксуват от известно време, а основното разминаване произтича от факта, че играчът настоява за освобождаваща клауза, докато „червените” нямат подобна практика.

„Докато Емре Джан не ми даде знак, че умът му е някъде другаде, не смятам да говоря по този въпрос (визира спекулациите – б.р.)”, коментира Клоп. „От моя гледна точка всичко е окей, няма нищо ново.”

Диди Хаман "утрепа" Емре Джан пред целия свят

„Дали Джан ще се договори с друг тим през януари? Това е част от футбола. Ако се случи, ние няма как да го променим. Ако има чужд футболист, чийто договор изтича в края на сезона, ние имаме правото да направим същото. Това е голяма възможност. Не смятам, че ситуацията представлява голям проблем или че поставя играча или клуба под напрежение.”

„Ние сме длъжни да приемем дори изтичащ договор. При това положение има две страни, всяка от които е могла да действа различно. Едната е клубът, другата – играчът. Тези неща са в реда на нещата”, допълни Клоп.