Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори на брифинга си преди мача срещу Астън Вила за ФА Къп. Германецът отличи ситуацията с нов контракт на халфа Джорджинио Вайналдум, както и дали отборът ще се подсили с нов централен защитник през зимата с оглед факта на кадровите проблеми, които са залегнали върху шампиона на Англия от старта на новия сезон в тази зона от терена.

„Вече съм казал всичко по темата и няма какво да допълня. Много харесва Джини като човек и футболист – това е всичко. Ако има решение, веднага ще разберете”, каза Клоп за договора на играча.

Както е известно, контрактът на нидерландския халф с шампиона на Англия изтича в края на този сезон и на практика в този момент той е свободен да преговаря, с който отбор иска от чужбина.

„Определено не мога да кажа, че със сигурност ще купим някой през зимата. Не мога да кажа, че и няма поради ситуацията в света, в която се намираме. Сега всичко за хората, свързани с футбола, е много сложно. Не знам дали нещо ще се случи при нас или не. Това би било решение за кратък период от време, а не е правилно и не мисля, че ще помогне”, каза Юрген Клоп.