Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп скочи в защитата на Манчестър Юнайтед заради неуспеха им да си осигурят трансфера на нападателя на Ерлинг Холанд и в същото време заяви, че „мърсисайдци“ също са нямали шанс да го вземат. Холанд избра да заиграе в Борусия Дортмунд и показва сензационна форма от пристигането си, като отбеляза 11 гола само в първите си седем участия с екипа на „жълто-черните“. Два от тези голове дойдоха при победа с 2:1 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига в средата на седмицата, като мнозина сочеха с пръст Манчестър Юнайтед, тъй като не успяха да си осигурят подписа на 19-годишния вундеркинд. Но Клоп вярва, че критиките към отбора на Оле Гунар Солскяер са неоправдани.

„Всички обвиняват Манчестър Юнайтед, че не го взеха, но и ние не бихме го направим“, каза Клоп.

„Не можехме да го вземем. Той искаше да бъде колкото е възможно по-скоро в топ отбор… Борусия Дортмунд. Това е моментът. Надявам се да знаете колко много обичам и уважавам хората в Дортмунд и те направиха перфектен ход. На 19 години е, иска да играе в Шампионска лига, в челото на Бундеслигата са, така че никой друг не е имал толкова голям шанс, почти съм сигурен, независимо какво казват“, допълни германецът.

Клоп отхвърли сравненията между Холанд и бившия му съотборник от РБ Залцбург Такуми Минамино, който се присъедини към Ливърпул през януарския трансферен прозорец. Докато Холанд прави страхотно впечатление, Минамино бе ограничен само до четири участия с фланелката на Ливърпул.

„Разликата не може да бъде по-голяма. Ерлинг Холанд направи перфектен избор с Дортмунд, а Таки направи перфектен избор с нас. Таки се намира в съвсем различна ситуация тук. Това е нормално. Таки опитва всичко. Той е футболист от най-висока класа, но ако го попитате, въпреки че не го казва, той иска да направи това, което ние искаме от него. Но ние искаме той да прави това, което прави естествено. Той знае как го виждам, какво мисля за него, за хората, които са имали същите проблеми и преди. Той е добре, тренира много здраво, но това е ситуация, която не можеш да я сравняваш с Холанд", сподели още Клоп.