Ливърпул не е разпознаван като клуб, който е прекалено деен през зимния трансферен пазар и по всичко личи, че и през 2022-а година това няма да е различно. Въпреки това се очаква 19-кратният шампион на Англия да има сериозна работа на трансферния пазар през идното лято и те ще са принудени да „бръкнат в своите джобове“.

Ерлинг Халанд & Килиан Мбапе

Килиан Мбапе

източник: БГНЕС

Халанд и Мбапе са двама от „най-горещите футболни таланти“ в света към този момент. Всеки клуб иска да ги има, а голяма част от грандовете може да си ги и позволи. Надпреварата за подписите им ще бъде наистина луда. Във времето Мбапе е признавал, че харесва стила на игра на мърсисайдци, но той е отчитал това и за Реал Мадрид, към който е твърде вероятно френският нападател да поеме. Ситуацията при голмайстора на Борусия Дортмунд е сходна, като е любопитно да се разбере дали „червените“ ще се опитат да атакуват дуото през лятото.

Рафиня

Рафиня

източник: Gulliver/GettyImages

Бразилската звезда на Лийдс Юнайтед е футболист, който впечатлява всеки път при появата си по английските терени. Всички мениджъри на Албиона са очаровани от него, а Ливърпул е считан за големия фаворит за подписа на футболиста. Със сигурност на „Анфийлд“ обмислят привличането на силни халфове с атакуващи възгледи към играта за новия сезон, а Рафиня предлага скорост, сила и хладнокръвие пред гола.

Играчът може да пожелае да премине в отбор, с който да играе в Шампионска лига, което ще затрудни клубът от „Еланд Роуд“ да го задържи, ако той поиска подобно предизвикателство.

Айвън Тоуни

Айвън Тоуни

източник: Gulliver/GettyImages

Нападателят на Брентфорд е голямата изненада през тази кампания в елита на Англия. Въпреки че „пчеличките“ ще се борят за своето оцеляване, 25-годишният Тоуни намира все начини да помага на отбора си да вкарва голове. Със спекулациите, че Садио Мане може да напусне Ливърпул, тъй като има още 18 месеца по своя договор, то Тоуни изглежда типа играч, с който отборът на Юрген Клоп може да се подсили.

Ливърпул със сигурност ще търси и дълбочина в предни позиции, тъй като и бъдещето на Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Дивок Ориги не е ясно. Играчът на Брентфорд изглежда отлична възможност.

Адама Траоре

Адама Траоре

източник: Gulliver/GettyImages

Юрген Клоп няколко пъти поздравява Траоре за играта му и характеристиките, които притежава. Именно те изглеждат подходящи за стила на игра, практикуван от Ливърпул. Испанецът е много здрав, много бърз и с лекота елиминира бранителите на съперниците. Имайки скоростта от Александър-Арнолд и Андрю Робъртсън от защита с Траоре в защита, то Траоре ще засили още повече скоростната мощ при „червените“.

Флориан Виртц

Флориан Виртц

източник: Getty/Gulliver images

Флориан Виртц също е име, което е свързвано с преминаване в английския футболен елит. 19-годишният атакуващ халф от Байер Леверкузен впечатлява за „аспирините“ през този сезон, а германската легенда Карл-Хайнц Румениге лично призна, че Ливърпул е най-напред за сънародника му при преговорите, като Ман Юнайтед също иска да го вземе.

Александър Исак

Александър Исак

източник: Gulliver/GettyImages

Александър Исак е шведският стрелец на Реал Сосиедад и показа солидни изяви по време на UEFA EURO 2020, а също така прави и заглавията след игрите на отбора от Сан Себастиан. Наследникът на Златан Ибрахимович при „тре крунур“ има 29 гола в 80 мача за „чури-урдин“ и е следен от мърсисайдци.

Най-лошият сценарий за тях би бил да трябва да заменят Салах, Мане и Ориги в един трансферен прозорец, а в този случай със сигурност англичаните ще се ориентират към привличането на млади футболисти, които да бъдат част от клуба за един бъдещ солиден проект. Исак е чудесен избор при този вариант.

Френки де Йонг

Френки де Йонг

източник: Gulliver/GettyImages

Френки де Йонг няма най-добрите си дни по време на периода си в Барселона и по всичко изглежда, че нидерландският халф ще иска да напусне Каталуния. Челси от Лондон също ще опита да го вземе, но Ливърпул наблюдава внимателно ситуацията от месеци.