Отборът на Ливърпул продължава да се интересува от защитника на Наполи Калиду Кулибали, пише „Calciomercato“. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е в търсене на нов централен бранител след тежката контузия на Върджил ван Дайк, който се очаква да пропусне остатъка от сезона. Гласеният за негов заместник Фабиньо пък също е с травма, но се очаква до края на ноември да е отново на линия.

29-годишният Кулибали обаче заяви, че е щастлив в италианския клуб и в момента е концентриран само върху изявите си за тима.

„Обичам Неапол и Неапол ме обича, това е най-важното", каза Кулибали пред „Sky Sports“ след победата над Реал Сосиедад в четвъртък в Лига Европа.

„Все още имам три години от договора си, спокоен съм, отборите ме търсят, но все още съм тук. Играя на моето ниво и помагам на отбора, защото искам да им дам нещо, тогава ще видим какво ще стане", продължи сенегалецът.

„Имах по-труден сезон, дори и да не се справях толкова зле, но знаем нивото, на което мога да съм и знаех, че мога да дам повече. Тази година треньорът ми каза, че това е от голямо значение за мен, защото трябва да помогна на отбора и трябваше да си върна нивото. Той просто ми каза истината и ми го каза в лицето и аз отидох на трениорвките и днес виждаме резултата. Но трябва да сме наясно, че сезонъте дълъг и има много мачове, в които трябва да поддържаме това ниво", сподели още Кулибали.

Интерес към бранителя има от страна и на Манчестър Сити.