Легендарният футболист от миналото на Ливърпул Джон Барнс вярва, че „червените” трябва да позволят на Деян Ловрен да напусне отбора през това лято. Причината е, че хърватският бранител ще стане сигурна резерва през следващия сезон, ако остане на „Анфийлд”. Хърватският централен защитник е свързван с преминаване в италианския Милан, а Юрген Клоп е склонен да се раздели със своя №6, ако клубът получи 30 милиона евро. Барнс пък смята, че трансфер в италианската Серия А ще е от полза на всяка една страна.

„Когато Джо Гомес се завърне, Ловрен ще усети, че не е достатъчно добър за игра в титулярния състав на отбора. Харесвам го като футболист, но с такава серия от контузии футболист трудно може да възвърне нивото си. Имам голямо уважение към Деян и е по-добре за него да напусне това лято и да играе, отколкото да остане и да е резерва в отбора. Може би е време за негов трансфер, но това той ще си го реши”, коментира Барнс.

Ловрен изигра едва 13 срещи във Висшата лига на Англия през сезона, след като Жоел Матип застана до Върджил ван Дайк, а когато камерунецът не играеше, то Джо Гомес запълваше тази зона на терена.

Заплатата на Ловрен в Ливърпул е 100 хиляди паунда седмично, а договорът му изтича през лятото на 2021-а година.