Легендата на Ливърпул Джейми Карагър алармира, че отборът ще има много сериозни проблеми в дербито срещу Арсенал в събота, ако не подобри играта си в отбрана.

В първите два мача от новия сезон защитният вал на мърсисайдци изглеждаше далеч от стандартите, които зададе през миналата кампания. „Червените” допуснаха 4 попадения в трите си официални мача дотук ( по един в шампионатните срещу Норич Сити и Саутхемптън и 2 срещу Челси в двубоя за Суперкупата на УЕФА).

Карагър се притеснява, че нападатели като Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Никола Пепе ще бъдат в състояние да се възползват от пробойните, които лъщят в този момент. „Когато казвам, че дотук Ливърпул се измъква, то това се дължи на противниците, които дотук не бяха от най-високо ниво. Още след победата 4:1 над Норич казах, че ако срещу тях имаше топ отбор, те нямаше да спечелят с тази игра. Предвид резултата това е красноречиво.”

„Като се има предвид качеството, с което Арсенал разполага, и ако Ливърпул бъде уловен в същите ситуации и не затваря бързо пространствата, този мач ще им донесе големи проблеми. Разбира се, Ливърпул на свой ред ще причини огромни неприятности в другия край на полето, не се съмнявам в това. Шансовете и изстрелите към вратата обаче, които на този етап отборът позволява, срещу по-стойностни противници, срещу по-добри нападатели могат да струват скъпо”, допълни Карагър.

Ливърпул и Арсенал излизат един срещу друг на 24 август в 3-ия кръг на Висшата лига. Срещата започва в 19,30 часа и ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.